alle kategorier
Industri Nyheder

Hjem> Nyheder > Industri Nyheder

Industri Nyheder

Kinas nye energikøretøjer til at snuppe 65% andel af det globale marked

Tid: 2023-08-28Hits: 48

Kinas produktion og salg af nye energikøretøjer forventes at fordobles og tage 65 procent af det globale marked i første kvartal af dette år, rapporterede People's Daily torsdag.

Kinas nye energi-passagerbiler fastholdt en kontinuerlig hurtig vækst på trods af de negative virkninger fra epidemien, chipmangel og lithiumprisstigning, sagde Cui Dongshu, generalsekretær for China Passenger Car Association.

Den kinesiske bilproducent BYD meddelte søndag, at den havde stoppet med at producere traditionelle fossilbrændstofdrevne køretøjer siden marts. Virksomheden satte en ny månedlig salgsrekord for en kinesisk producent af nye energibiler med salg på mere end 104,300 enheder i samme måned.

Yderligere fem nye opstartede energikøretøjer registrerede over 10,000 enheder månedligt salg, mere end en fordobling af deres vækstrate fra år til år, hedder det i rapporten med henvisning til de månedlige rapporter annonceret den 1. april.

GAC Aions fabrik afsluttede kapacitetsudvidelse og opgradering fra 31. januar og 14. februar, sagde Gu Huinan, general manager for GAC Aion, en populær elbilproducent med base i Guangzhou, Guangdong-provinsen.

Derefter steg produktionseffektiviteten af ​​GAC Aions smarte fabrik med 45 procent, og tilpasningskapaciteten steg med 35 procent, hvilket stærkt fremmede det hurtige gennembrud af produktion og salg af virksomheden i marts, sagde Gu.

Kinas bilproduktionskapacitetslayout er relativt afbalanceret, og produktionerne i det østlige, sydvestlige, sydlige, nordlige og nordøstlige Kina tegnede sig for henholdsvis 19, 17, 16, 14 og 12 procent ifølge Cui.

Den relativt komplette og kontrollerbare industrielle kæde af nye energikøretøjer giver også stærk støtte til industriens vækst, sagde Cui.

Penetrationsraten for nye energikøretøjer i Kina steg fra 6 procent i januar 2021 til 22 procent ved udgangen af ​​sidste år, en gennemsnitlig stigning på 1.3 procentpoint om måneden, sagde Wang Chuanfu, formand for BYD.

Med fremragende ydeevne, konkurrencedygtige nye elektriske køretøjer og et forbedret brugervenligt miljø er Kinas elbilindustri gået ind i en tilstand, der hovedsageligt er drevet af markedet, sagde Wang.

Når man går ind i en ny fase, bliver gennembrud mere vanskelige og komplekse, og nye situationer og problemer skal løses, sagde Xin Guobin, viceminister for industri og informationsteknologi.

Ny energikøretøjsindustriens understøttende politiksystem bør forbedres, integreret innovation skal uddybes, forsyningen af ​​bilchips skal løbende sikres, og tilsynet med sikkerheden i funktion, data, cyber bør styrkes, sagde Xin.

Kinas nye energikøretøjsmarked går ind i en ny fase med hurtig vækst fra 2021 til 2030. Salget af nye energikøretøjer forventes at matche køretøjer med fossile brændstoffer omkring 2030, sagde Ouyang Mingao, akademiker ved det kinesiske videnskabsakademi.

1

Hotte kategorier